Winkelwagen
Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Nieuws

Enthousiaste reacties op vislessen in aangepaste vorm

Enthousiaste reacties op vislessen in aangepaste vorm

Door corona zijn in het afgelopen jaar maar weinig vislessen gegeven. Veel scholen waren terughoudend bij het organiseren van groepsactiviteiten en veel vismeesters en vrijwilligers wilden risico’s op een besmetting zoveel mogelijk voorkomen.
Meer informatie
Leerlingen

Leerlingen

Bij een visles leert een echte vismeester je van alles over vis en vissen en ga je ’ook nog eens met de hele klas naar de waterkant. Een visles is helemaal gratis en alle materialen die nodig zijn neemt de vismeester zelf mee. Elke leerling krijgt bovendien na afloop een goodiebag!
Meer informatie
Verenigingen

Verenigingen

Bij een visles op school geeft een Vismeester een biologieles over de onderwaterwereld en wordt er aansluitend gevist in een water vlakbij school. Bij deze visexcursie zijn vrijwilligers nodig om de kinderen te begeleiden bij het vissen en toe te zien op de veiligheid aan de waterkant.
Meer informatie
Pers

Pers

Ieder jaar worden vislessen georganiseerd op honderden scholen in Nederland. Het vislesprogramma bestaat uit een uur biologie en twee uur visexcursie, waarbij wordt gevist in een water dichtbij school. De visles is gericht op groep 7 en 8 van de basisschool en de eerste klassen van het voortgezet speciaal onderwijs.
Meer informatie
Vismeesters

Vismeesters

Sportvisserij Nederland leidt vrijwilligers van aangesloten hengelsportverenigingen op tot Viscoach en vervolgens Vismeesters. De Cursus VISmeester wordt als vervolgcursus op de Cursus VIScoach georganiseerd.
Meer informatie
Docenten

Docenten

Elke basisschool in Nederland kan zich aanmelden voor een visles op school. Aan de visles zijn voor de school geen kosten verbonden en alle benodigde materialen nemen wij zelf mee. Van de school wordt alleen verwacht dat zij een klas met enthousiaste leerlingen levert.
Meer informatie
Ouders

Ouders

Bij het praktijkdeel van de visles zijn vrijwilligers nodig om de kinderen te begeleiden bij het vissen en toe te zien op de veiligheid aan de waterkant. Hulp van ouders is daarbij welkom!
Meer informatie
618 vislessen op basisscholen in 2019!

618 vislessen op basisscholen in 2019!

Vorig jaar heeft Sportvisserij Nederland in samenwerking met hengelsportfederaties en -verenigingen 618 vislessen gegeven. Dankzij de inzet van honderd VISmeesters en een veelvoud aan vrijwilligers hebben 14.000 kinderen kennis opgedaan over de onderwaterwereld èn dichtbij school een paar uur heerlijk kunnen vissen.
Meer informatie
Divide

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.