Winkelwagen
Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Visles op de basisschool

Ieder jaar worden vislessen georganiseerd op honderden scholen in Nederland. Het vislesprogramma bestaat uit een uur biologie - de visles - en twee uur visexcursie, waarbij wort gevist in een water dichtbij school. De visles is gericht op de groepen 7 en 8 van de basisschool en de eerste klassen van het voortgezet speciaal onderwijs.

Tijdens de visles krijgen de leerlingen een inkijkje in het huis van de vis. Ook leren we ze de basis van het sportvissen en hoe je zorgvuldig omgaat met een gevangen vis. Na de theorieles volgt de visexcursie, waarbij de kinderen in de praktijk ervaren dat vissen een leuke en spannende buitenactiviteit is. Vrijwilligers van de hengelsportvereniging en (groot)ouders van de kinderen staan klaar om de kinderen te begeleiden zodat ze op een goede manier leren vissen. Na afloop wordt samen met de kinderen bekeken welke vissoorten er zijn gevangen.

15.000 schoolkinderen

Niet alleen leerlingen zijn steevast enthousiast over de vislessen. Juffen en meesters zijn ook vol lof over de gratis service die Sportvisserij Nederland samen met de hengelsportfederaties en -verenigingen aanbiedt. Jaarlijks worden zo’n 650 vislessen gegeven, waarmee 15.000 kinderen worden bereikt. Na een visles hebben kinderen meer oog gekregen voor de natuur in hun eigen woonomgeving en ervaren hoe rustgevend het vissen kan zijn. Vissende kinderen gaan vaker naar buiten dan hun niet-vissende leeftijdsgenoten, wat gezond is voor hun lichamelijke en geestelijke ontwikkeling.

Contact

Voor meer informatie kunt u terecht bij Gerwin Gerlach, Coördinator Jeugdzaken bij Sportvisserij Nederland (telefonisch via 030-6058400 of een e-mail via dit e-mailadres).

Over het vislesprogramma

Het Vissenschool vislesprogramma is een initiatief van Sportvisserij Nederland en de daarbij aangesloten federaties. Met deze vislessen willen we jeugd inspireren om vaker naar buiten te gaan en de (water)natuur vlakbij huis actief te beleven door lekker te gaan vissen.
Divide

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.