Winkelwagen
Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Spurt vislessen tweede helft 2021

Spurt vislessen tweede helft 2021

Ondanks de beperkende maatregelen door corona hebben in 2021 bijna 4.000 kinderen op de basisschool een visles gekregen. Dankzij de inzet van VISmeesters, vrijwilligers uit de hengelsport en ouders van leerlingen hebben deze kinderen kennis opgedaan over de onderwaterwereld en dichtbij school een paar uur heerlijk kunnen vissen.

Het geven van vislessen op basisscholen kwam er in het begin van vorig jaar door de beperkingen van de geldende coronamaatregelen vrijwel niet van. Dat terwijl er bij scholen wel veel enthousiasme bestaat voor een biologieles in combinatie met aansluitend een visexcursie in een nabijgelegen water. Toen in het voorjaar de richtlijnen voor het geven van gastlessen werden versoepeld, stroomden de aanvragen voor vislessen dan ook binnen. De vraag was zo groot dat veel lessen noodgedwongen zijn doorgeschoven naar het najaar van 2021 en zelfs richting het voorjaar van 2022. Dankzij de gecombineerde inzet van Sportvisserij Nederland, hengelsportfederaties en -verenigingen en vrijwilligers hebben ondanks de beperkende maatregelen door corona vorig jaar toch bijna 4.000 kinderen op de basisschool een visles gekregen. 

Respect voorop

Niet alleen de leerlingen zijn steevast enthousiast over de vislessen die zijn gericht op groepen 7 en 8 van basisscholen, ook de juffen en meesters zijn vol lof over de combinatie van een theorieles en praktijkgedeelte. Eerst leren de kinderen van een VISmeester alles over de vis en zijn leefomgeving, waarna het geleerde onder de deskundige begeleiding van VIScoaches aan de waterkant in de praktijk wordt gebracht. Daarbij staan respect voor de vis en zijn leefomgeving voorop en na afloop van de visexcursie maken de kinderen de waterkant schoon. Om het opruimen van (zwerf)afval nog gemakkelijker te maken, krijgt elke vismeester vanaf komend voorjaar een aantal Vang5-opruimsets. Op www.vissenschool.nl lees je meer over het programma en de praktische invulling van een visles.
Divide

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.