Winkelwagen
Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

618 vislessen op basisscholen in 2019!

618 vislessen op basisscholen in 2019!

Vorig jaar heeft Sportvisserij Nederland in samenwerking met hengelsportfederaties en -verenigingen 618 vislessen gegeven. Dankzij de inzet van honderd VISmeesters en een veelvoud aan vrijwilligers hebben 14.000 kinderen kennis opgedaan over de onderwaterwereld èn dichtbij school een paar uur heerlijk kunnen vissen.

Vislessen zijn gericht op groepen 7 en 8 van basisscholen en bestaan uit een theorie- en praktijkgedeelte. Deze lessen worden gegeven door opgeleide VISmeesters, die worden ondersteund door VIScoaches en ouders van leerlingen. Zowel de leerlingen, ouders als vrijwilligers worden voorafgaand aan het praktijkgedeelte aan de waterkant goed geïnstrueerd over de omgang met vis.

Elke vis wordt met natte handen vastgehouden, voorzichtig onthaakt en laag bij het water teruggezet. Respect voor de vis en zijn leefomgeving staan voorop.Draagvlak


Vislessen dragen bij aan de maatschappelijke zichtbaarheid van en draagvlak voor de sportvisserij. Hengelsportverenigingen die vislessen organiseren staan vaak goed bekend bij kinderen, hun ouders en de plaatselijke overheden. Bovendien gaan vissende kinderen meer naar buiten dan hun niet-vissende leeftijdsgenoten, wat hun gezondheid ten goede komt.

Ook leren ze dat respect voor de vis en de natuur belangrijk is. In combinatie met een goed vervolgtraject bevorderen vislessen de instroom van jeugdleden bij de hengelsportverenigingen.

Cursusprogramma


Om vislessen te kunnen geven, zijn VISmeesters en VIScoaches onmisbaar. Bij Sportvisserij Nederland kun je dit voorjaar de gratis cursus VIScoach en VISmeester volgen.

-> Kijk hier voor het cursusprogramma op de website van Sportvisserij Nederland.Divide

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.