Winkelwagen
Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Hopelijk weer volop vislessen in 2021

Hopelijk weer volop vislessen in 2021

Het geven van vislessen op basisscholen is een zeer succesvolle manier om jeugd actief te laten kennismaken met sportvissen. Door corona zijn in het afgelopen jaar helaas veel minder vislessen gegeven dan in de jaren daarvoor, maar recente berichten over de beschikbaarheid van een vaccin geven hoop voor 2021.

Om een visles mogelijk te maken is de inzet nodig van vrijwilligers uit de hengelsport. Een gecertificeerde vismeester geeft de les en een team van vrijwilligers zorgt voor ondersteuning tijdens de visexcursie. Jaarlijks vragen honderden scholen een visles aan en hoe meer vismeesters en vrijwilligers er beschikbaar zijn, hoe meer kinderen kennis kunnen maken met het sportvissen.

Item Omroep Gelderland

Door Omroep Gelderland is in de zomer van 2020 een leuk verslag gemaakt van de visexcursie tijdens een visles in Geldermalsen. Vismeesters Peter de Haan en Rob Driessen leerden de basisschoolleerlingen aan de Linge hoe ze op een goede manier van het vissen kunnen genieten, waarbij veel aandacht werd gegeven aan het zorgvuldig omgaan met vis.
Vismeester Peter de Haan geeft in het item aan dat de vraag naar vislessen groter is dan het team van vismeesters en vrijwilligers van de Hengelsport Federatie Midden Nederland aankan. Omdat bovendien de vraag vanuit de scholen toeneemt, wordt aan de kijkers een oproep gedaan om zich als vrijwilliger op te geven.

Het item van Omroep Gelderland is hier te bekijken.Cursus VIScoach en VISmeester

Lijkt het je leuk om namens je eigen hengelsportvereniging of federatie vislessen te geven of hierbij te assisteren? Geef je dan op als vrijwilliger! Sportvisserij Nederland ondersteunt vrijwilligers bij hun activiteiten middels de (gratis) cursussen VIScoach en VISmeester. De Cursus Viscoach wordt op één avond gehouden en bevat een huiswerkprogramma met een verplicht examen. De Cursus VISmeester wordt als vervolgcursus op de Cursus VIScoach eveneens op één avond georganiseerd, bevat een huiswerkprogramma en een oefenles tijdens de cursusavond.

--> Lees hier meer over de Cursus VIScoach (PDF).
--> Lees hier meer over de Cursus VISmeester (PDF).

In het voorjaar van 2021 worden beide cursussen op meerdere locaties in het land georganiseerd. De data en locaties van de cursussen bekijk je op de website van Sportvisserij Nederland. Schrijf je in en help mee om het vislesprogramma in de komende jaren een nóg groter succes te maken!

Over de vislessen

Kinderen in de leeftijd 10-11 jaar krijgen tijdens de visles een biologieles over de onderwaterwereld, waarna in de middag wordt gevist onder begeleiding van de vismeester en vrijwilligers (viscoaches of vissende ouders). Hierbij vissen de kinderen met eenvoudige telescoophengels in een water dicht bij school. Naast een eerste kennismaking met sportvissen komen de kinderen in contact met de natuur in hun eigen omgeving en krijgen ze respect voor de dieren die daarin leven. Op www.vissenschool.nl lees je meer over vislessen en hebben docenten de mogelijkheid om een visles aan te vragen.

Divide

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.