Winkelwagen
Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Online visles voor basisscholen

Online visles voor basisscholen

Door corona zijn in het afgelopen jaar maar weinig vislessen gegeven. Ondanks de versoepeling van de coronamaatregelen is het onmogelijk om dit schooljaar alle visles-aanvragen te honoreren, zolang alle vismeesters en overige visles-vrijwilligers niet zijn gevaccineerd. Om aan de vraag van docenten en leerlingen te voldoen is daarom door Sportvisserij Nederland een alternatief bedacht: de online visles!

De online visles bestaat uit een video die is opgenomen tijdens een visles die VIS TV presentator Daniël Weijers samen met bekende vlogger Enzo Knol heeft gegeven op een school in het Noord-Hollandse De Rijp. Een docent kan de video in de klas afspelen en dit combineren met twee oefeningen uit de visles: het zorgvuldig leren onthaken (met kunstvissen) en het op naam brengen van enkele vissoorten met behulp van de zoekkaart uit het lespakket. Deze materialen worden voorafgaand aan de les toegestuurd.Speciaal voor groep 8

De online visles is in eerste instantie bedoeld voor de groepen 8 van het basisonderwijs. Deze leerlingen zijn na dit schooljaar van school af en kunnen dankzij de online les dit jaar toch iets leren over onze zoetwater- en zeevissen, de onderwaterwereld en de sportvisserij. Ze leren dat je bij het vissen met respect omgaat met levende dieren en dat je na een vissessie het afval op en rondom je visstek opruimt en thuis weggooit. Leerlingen van groep 7 hoeven niet te treuren, want zij kunnen na de zomervakantie of in het voorjaar van 2022 een 'echte' visles krijgen van een door Sportvisserij Nederland opgeleide VISmeester, gevolgd door een paar uurtjes vissen in een water dichtbij school.


Planning reguliere vislessen

Sportvisserij Nederland en de federaties proberen dit jaar nog zoveel mogelijk vislessen in te plannen, maar dat is in belangrijke mate afhankelijk van de mate waarin de de VISmeesters, vrijwilligers van de lokale verenigingen en hulp(groot)ouders zijn gevaccineerd. We willen immers het risico op een coronabesmetting zoveel mogelijk voorkomen. De groepen 8 van het basisonderwijs krijgen dit schooljaar voorrang, de vislessen aan de overige groepen worden in de meeste gevallen doorgeschoven tot na de zomervakantie of het voorjaar van 2022. Meer informatie over de reguliere visles is te vinden op www.vissenschool.nl. Docenten van groep 7 en 8 kunnen via het aanvraagformulier op deze website een visles aanvragen.


Aanvragen online visles en materialen

Docenten die voor de zomervakantie een online visles willen aanvragen kunnen dat doen via dit e-mailadres. Na het opgeven van het aantal leerlingen en de adresgegevens van de school ontvangen zij de rechtstreekse link naar de online visles door Daniël en Enzo, plus het Vissenschool lespakket, een complete oefenset voor het onthaken én voor elke leerling een goodiebag.

Vislesvideo Enzo Knol

Enzo Knol maakte direct na de opnames van de visles in De Rijp een vlog voor zijn YouTube kanaal met meer dan 2,5 miljoen abonnees. Deze vlog is al meer dan 500.000 keer bekeken! Bekijk hieronder zijn video van de visles, waarbij overigens alle volwassen deelnemers voorafgaand aan de opnames een coronatest hadden gedaan.

Divide

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.