Winkelwagen
Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

De online visles, een alternatief tot de zomervakantie

Ondanks de versoepeling van de coronamaatregelen kunnen de landelijke sportvisserijorganisatie Sportvisserij Nederland en de regionale sportvisserijorganisaties onmogelijk dit schooljaar alle aanvragen voor een reguliere visles - bestaande uit een biologieles in de klas en de visexcursie aan de waterkant - honoreren. Hierdoor kunnen de meeste schoolverlaters (leerlingen van groep 8) helaas geen reguliere visles krijgen.

Wij vinden het belangrijk dat kinderen op school iets leren over vissen, de fascinerende onderwaterwereld én de sportvisserij, en op die manier meer respect krijgen voor de natuur. Daarom bieden wij uw school een online vislesprogramma aan.

De online visles

Niemand minder dan presentator van Vis TV Daniël Weijers en bekende vlogger Enzo Knol leren uw leerlingen in deze online visles van circa 40 minuten van alles over de onderwaterwereld en het sportvissen. Bent u docent van groep 7 of 8? Vraag dan uw online visles plus ondersteunende materialen aan via dit e-mailadres. Vermeld in uw mail de naam en adresgegevens van uw school.
Aanvullend hierop kunt u in de les de volgende materialen gebruiken:

1. Vissenschool lespakket; werkboekje met zoekkaarten over vissen, waterplanten en waterdiertjes (wordt toegestuurd)
2. De materialen voor het leren onthaken (wordt toegestuurd)
3. Docentenhandleiding Vissenschool lespakket (en aangepaste zoekkaart vissen voor het speciaal onderwijs)
4. Het online platform Vissen Doe je Zo! (live vanaf 25 mei)
5. Informatie over de gratis Online Jeugdvergunning / de (jeugd)VISpas en de jeugdactiviteiten van de lokale hengelsportvereniging.

Planning van de reguliere vislessen

Op basis van de beschikbaarheid van onze VISmeesters en vrijwilligers van de lokale hengelsportverenigingen en hulp(groot)ouders proberen we dit schooljaar nog zo veel mogelijk vislessen te plannen. In eerste instantie voor leerlingen van groepen 8 omdat zij de basisschool verlaten. Na de zomervakantie hopen we weer volop vislessen te kunnen geven! Een visles aanvragen kan via dit aanvraagformulier

Divide